Komosa ryżowa (quinoa) na mleku migdałowym z gruszką i granatem. Danie idealne dla osób na diecie bezglutenowej i bezmlecznej. O cudownym migdałowo, makowym smaku, bo właśnie delikatną nutę maku akurat ja wyczuwam. Taki początek dnia będzie idealny. :)
Co potrzebujesz?
- 50g quinoa ( u mnie czarna, ale możesz wybrać białą lub czerwoną)
- 240ml mleka migdałowego bez cukru (szklanka)
- 1/2 gruszki
- ziarna granatu z 1/3 owocu
Sposób przygotowania
1. Do zimnego mleka wsyp komosę. Gotuj ok. 12 minut, do całkowitego wchłonięcia się mleka.
2. Udekoruj komosę ulubionymi owocami u mnie to akurat gruszka i granat, bo komponują się idealnie dając słodko- kwaskową nutę smakową
Wartość odżywcza
kaloryczność= 313kcal
białko= 10,1g
tłuszcz= 8g
węglowodany= 49,6g
błonnik= 4,6g
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz